۲۹ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۱۲

وقتی معاون حمل و نقل فرمانده عملیات میدان پلاسکو می‌شود!

روایتی متفاوت از عدم مدیریت بحران در حادثه پلاسکو

روایتی متفاوت از عدم مدیریت بحران در حادثه پلاسکو

۳۰ دی نخستین سالروز حادثه آتش سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو است که طی آن ۱۶ آتش نشان ایثارگر، ققنوس وار جان خود را در این اتفاق تلخ از دست دادند و از خاکسترهای پلاسکو پرکشیده و آسمانی شدند.

 شهرام جبارزادگان، کارشناس برنامه ریزی شهری  در گفتگو با خبرنگار مهر در سالگرد این حادثه جانگذار با اشاره به اشکالات و ایرادات فراوانی که قبل از وقوع، حین وقوع و بعد از وقوع این اتفاق رخ داد گفت: فاجعه بار تر از این اتفاق این بود که معاون وقت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با حفظ سمت به عنوان «فرمانده عملیات پلاسکو» انتخاب شد.

وی ادامه داد: این در شرایطی بود که در آن زمان ناوگان حمل و نقل شهری که مسئول آن به فرماندهی عملیات میدان پلاسکو منصوب شده بود از وضعیت نا به سامانی برخوردار بود.

این کارشناس مسائل شهری با اشاره به این که بعید می دانم در هیچ نقطه ای از جهان مسئول حمل و نقل و ترافیک یک شهر علاوه بر مسئولیت اصلی خود به عنوان فرمانده عملیات بحرانی غیر ترافیکی منصوب شود، تصریح کرد: همان زمان نیز انتقادهای بسیاری در خصوص آواربرداری ساختمان و غیر تخصصی بودن نحوه آن مطرح شد، اما بی پاسخ ماند.

جبارزادگان اضافه کرد: بر اساس نظر یکی از اساتید صاحب ناظر حوزه سازه، تمامی تصمیمات میدانی در مورد پلاسکو اشتباه بود و یک آتش سوزی ساده با بی درایتی به یک فاجعه ملی تبدیل شد و شاهد اتفاقات تکان دهنده در فاجعه پلاسکو بودیم، این در حالی بود که مدیران شهری هر روز از مدیریت بحران صحبت می کردند.

این کارشناس مسائل شهری با تاکید بر این که فرمانده عملیات میدان پلاسکو در واقع مدیریت امداد و نجات بود که البته نه امدادی انجام شد و نه نجاتی صورت گرفت خاطر نشان کرد: نتیجه فرماندهی عملیات پلاسکو این بود که  متاسفانه با از دست دادن زمان طلایی و بعد از گذشت یک هفته صرفا پیکرهای پاک و وغیر قابل شناسایی شهدای آتش نشان از زیر خروارها آوار خارج شد.

او در ادامه با اشاره به سخنان یکی از اعضای شورای ساختمان پلاسکو مبنی براین که  ما خودمان ساختمان را تخلیه کردیم و آتش نشان ها حواسشان به این مهم نبودگفت: این عضو شورای ساختمان پلاسکو تاکید کرده بود شهدای آتش نشان قربانی همین بی نظمی و عدم مدیریت شدند.

جبارزادگان اضافه کرد: این عضو شورای ساختمان پلاسکو با اشاره به این که امکانات آتش نشان  ها بسیار پایین بود و آنها تنها با آب آتش پلاسکو را مهار می کردند، گفت: آن قدر آب بر روی ساختمان ریخته شد که طبقات سنگینی ناشی از آن را تحمل نکرده و در نهایت ساختمان فرو ریخت.

وی با اشاره به این که روایت کسبه پلاسکو از ویرانی این ساختمان حاکی از این است آتش نشان ها حتی فوم و کف و بی سیم به اندازه کافی نداشته اند گفت: بنابر گفته‌های این کسبه همان آتش نشانانی شهید شدند که بدون اطلاع از ریزش ساختمان به طبقات بالا رفتند و دیگر باز نگشتند.

کد خبر 4203904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha